Härlig tur till Danmark.

Åh så härligt. Fick möjligheten att hänga med ett schysst par till Danmark. Vi tog helikopter över till Danmark där en hyrd husbil stod och väntade. :) Fullastad med goda ostar, danska national drycken och annat bra att ha. Som ni ser gjorde vi en hel massa kul saker. Paddlade, jag älskar det. Myser med gosiga kompisar. Njuter av solnedgång. Kollar in konst och en hel del annat skoj.  Maten ärunderbar, har käkat och käkat, räkor, smörrebröd, ett och annat danskt winerbröd med chokolade i mitten, och glöm för all del inte pölser. Så himla gott. Tur det finns lite backar, jag hejar så ofta på alla som förflyttar sig uppåt. Själv njuter jag mest från en ryggsäck eller på en skön soffa.
Jag har dansat, jag har kollat in det härliga ljuset som Skagen är känt för. Funderar på att bli målare. Verkar så underbart att njuta av god mat, god dryck och kladda lite på ett staffli.
För att se ännu mer av Danmark tog vi en tur över till Bornholm. Sanslöst vad det kunde blåsa på vägen dit. En del blev sjösjuka men inte jag. Snacka om att det fanns backar man kunde testa. Cykel är underbart att transpotera sig på när man besöker denna underbara ö.
Nu ska jag ut och njuta av fler solnedgångar.
Ha det bra. Mjau.
 

Kanotpaddling

En härlig tur med kanot fick jag följa med. Vi paddlade i stort sett hela Immeln. underbart. Mest sol men även en del blåst och det kom en regnskur. Men jag hann in i tältet innan så jag blev inte blöt. :) Typerna jag var med hoppade gladeligen i vattnet flera gånger. Nästa 20 grader. Bläh. Fattar de inte att det ska vara mycket varmare. Fast eg. varför ska man bada. Nä jag gillar bättre att sitta på säkert avstånd med en god mjölkdrink i tassen. fast en fördel var det med att vara nära sjön. Vet ni hur många härliga fiskar som simmade omkring. Gjorde mitt bästa för att fånga dem men de slank undan. Vi hittade däremot massor av Kattguld. Tänk att det finns guld som är uppkallat efter oss perfekta djur. ja jag vet att ni andra blir avundsjuka men fakta är fakta.
På bilderna ovan ser ni kanoten när den ligger uppdragen för natten och sedan utsikt från tältet. Jag fick sova i en snäll killes sovsäck så jag frös inte. Varje kväll tändes en brasa och det var så mysigt. Bananer med choklad, marshmeloows (hur det nu stavas) och korv grillade vi. Ena kvällen fick jag underbar Ärtsoppa, soldaten hade gjort den. Vet inte vem soldaten är men god var den.
Jaha, säger ni men hände inget spännande. JOOOOOOO, ena dagen blåste det så mycket så kanoten svängde höger i stället för vänster så vi höll på att inte komma hem. En dag paddlade vi nära ett fågelområde och då kom en hök och jagade oss. Jag gömde mig under en påse så den inte skulle ta mig. Killen som jag fick sova tillsammans md försökte mata fiskarna med Ahlgrens bilar. De ville inte ha men jag tog tacksamt emot det. Mums. Mjau
 

Ångtåg

Mjaú!
Jag har varit åkt Ångtåg. Supercoolt. Det kittlade döds-skönt i kistan när tåget rullade iväg.
Tut tut här kommer det. Tyvärr fick jag inte styra men det var superhärligt att åka.

Mitt fina gips.

 
Så här såg det ut när jag blev av med gipset. :)

Äntligen

Nu är giset borta. Jag anses vara tillräckligt frisk för att klara mig utan gips. :) Så skönt. Nu kan jag röra mig på ett helt annat sätt. Maiu

Tivoli

Tjoho!Idag är det ganska snurrigt i mitt huvud. Jag har åkt karuseller hela dagen. Först åkte vi buss och tåg, kändes som karuseller det med. Sen god röd pölse med Tuborg till :) Sen bar det in på Tivoli! Tjoho. Lustiga huset var helt konstigt. trapporna gick upp och ner och inte som jag ville men tillslut besegrade jag dem. Väl uppe fanns det mycket som snurrade rullade och rörde sig på ett eller anant sätt. Vi hade så himla kul. Vi skrattade och skrattade, jagade varandra hit och dit. Fast vi gjorde mer än lustiga huset, Berg- och dalbanan. Den var superkul med alla tunnlar och backar. Jag gillade fikaplatsen längst upp. Ett par varv i Gruvan åkte vi också. Tyvärr var itne jag bäst på att skjuta med laserpistolerna på färgglada diamanter men snacka om att jag hoppade högt när draken i grottan nös på oss. Några testade Demonen, en karusell som svängde hit och dit och runt men tyvärr var jag för kort för att få njuta av denna skapelse. Men helt ärligen så var ajg inte ledsen för det. En del spel, lotter och anant kul testade vi också. Åt gott på piratskeppet. Jag åt "Skadeskjuten goja" mumsigt. fast det påminde väldigt mycket om majskyckling så jag är inte säker på att det var en riktig pappegoja.
Så fina alla lyktor var när det blev mörkt. Och panteminteatern. Glöm inte pariserhjulet. Odín Expressen, Sjörövarskeppet. Ja det var mycket vi gjorde och det snurrar lite lätt fortfarande men vem bryr sig? Superkul.
Tack snälla för att jag fick hänga med.

Dagens bild

Tjena!
En härlig utfärd till Ales stenar blev det idag.
Så fint det var där. Vad spännande med alla stenar, tror det är en form av kalender eller ett ställe som typ kung Arthurs runda bord. Varför skulle de ha ett skepp där mitt uppe på land. Eller är det ett rymdskempp??
Ja inte vet jag men fint var det. Fisken var superb. Men det var många som ville dela den med mig.

Snabb sammanfattning

Tjena!
Det händer så himla mycket nu så jag hinner knappt med att skriva ner det. Tur att många snälla människor hjälper mig att få uppleva så mycket.
vad har nu hänt sen sist?
Så här härlig utsikt hade jag på rummet i Kristiansand. Hängde med på en tur dit. det var så trevligt. Vi kollade på fina hus, åkte båt, provade på att fiska, solade oss på varma klippor och annat härligt.
Så tack så mycket ni snälla grannar som lät mig följa med.
Tyvärr missade jag att boka en resa till Paris nu. Tänk annars vad häftigt att se alla cyklister komma i mål i Paris i nästa vecka.
Vilken superidé att cykla för att hjälpa sjuka barn.
Vad har jag mer gjort?
Jo jag har kört traktor. Jag fick följa med en liten kille på besök på en gård där de hade kossor. Vi fick köra traktor, med lite hjälp, se när kossorna mjölkades. mums vad gott det såg ut. Men jag fick inte smaka det direkt. Sen såg vi kyltanken mjölken förvaras i hos bonden. En superstor tankbil kom dit och hämtade mjölken. Sen i till mejeriet där mjölken gjordes i ordning. Mumsigt god mjölk, ost och annat gott blev det. Jag provade en chokladmjölk. Mjau säger jag bara.
 

RSS 2.0